Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Firma A.G.P. sa chce odvolať voči zrušeniu návrhu na konkurz Dúhy

Ilustračné foto Foto: TASR

Návrh na konkurz stavebnej spoločnosti Dúha podala práve žilinská firma A.G.P., Okresný súd Bratislava I ho však zamietol.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Spoločnosť A.G.P. je pripravená podať odvolanie proti rozhodnutiu súdu, ktorým sa zamietol návrh na vyhlásenie konkurzu stavebnej spoločnosti Dúha. V dnešnom stanovisku to uviedol konateľ spoločnosti A.G.P. Erik Ryban.

Návrh na konkurz stavebnej spoločnosti Dúha podala práve žilinská firma A.G.P., Okresný súd Bratislava I ho však zamietol. "V tomto štádiu sa nebudeme vyjadrovať k obsahu predmetného rozhodnutia, ktoré bude po jeho riadnom doručení preskúmané a zabezpečené podanie riadneho opravného prostriedku," avizoval Ryban.

Podľa neho spoločnosť A.G.P. disponuje dostatočným rozsahom dôkazov, ktoré neboli v rámci tohto konania preskúmané. "Zároveň podotýkame, že vo veci bolo rozhodnuté až neštandardne rýchlo, priam expresne, bez vyjadrenia našej spoločnosti ako navrhovateľa a vo veci nerozhodoval zákonný sudca. Podobných právnych nedostatkov evidujeme vo veci viac," dodal Ryban.

Rozhodnutie súdu spoločnosti zatiaľ nebolo doručené a ako také je zatiaľ neprávoplatné. O tom, že súd zamietol návrh na konkurz spoločnosti Dúha, informovala minulý týždeň samotná Dúha.

V rozsudku sa podľa firmy okrem iného uvádza, že na základe predložených podkladov došlo v dostatočnej miere k spochybneniu aktívnej legitimácie navrhovateľa, teda firmy A.G.P., a rovnako aj k spochybneniu existencie pohľadávok ostatných uvedených veriteľov.

"Súd tiež skonštatoval, že rozdelením a postúpením pohľadávky na dvoch ďalších veriteľov došlo k porušeniu zmluvy o dielo. Existuje aj dôvodná pochybnosť o termíne tohto postúpenia a platnosti rozdelenia tejto pohľadávky," uviedol majiteľ spoločnosti Dúha Miroslav Remeta.

Dúha spolupracovala s firmou A.G.P. Žilina v roku 2015 v rámci rekonštrukcie obalového plášťa budovy STU v Bratislave.