Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Firma CATL postaví v Durínsku závod na batérie pre elektromobily

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Spoločnosť CATL oznámila, že v priemyselnej zóne Erfurter Kreuz postaví závod za 240 miliónov eur. V prvej fáze v ňom zamestná 600 ľudí. Výroba batérií by sa mala naplno rozbehnúť do roku 2022.

Erfurt 27. augusta (TASR) - Pre durínskeho ministra hospodárstva Wolfganga Tiefenseeho má rozhodnutie čínskej firmy CATL postaviť v spolkovej krajine závod na batérie pre elektromobily veľký význam. Charakterizoval ho, "že z hľadiska priemyselnej politiky ide o nastavenie výhybky s mimoriadne dlhým účinkom".

Čínska firma bude totiž budovať v Nemecku svoj prvý závod v zahraničí. Minister dodal, že "pre Durínsko to bude najvýznamnejšie investičné rozhodnutie za posledných desať rokov“.

V júli spoločnosť CATL oznámila, že v priemyselnej zóne Erfurter Kreuz postaví závod za 240 miliónov eur. V prvej fáze v ňom zamestná 600 ľudí. Zámer bude realizovať postupne. Výroba batérií by sa mala naplno rozbehnúť do roku 2022.

So zemnými prácami sa ešte nezačalo. Manažér CATL v Erfurte Matthias Zentgraf však povedal, že táto udalosť sa uskutoční už v dohľadnom čase.