Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Firma Nemak Slovakia žiada od štátu investičnú pomoc 3,16 mil. eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Cieľom investičného zámeru je podľa ministerstva rozšírenie výroby o výrobu hliníkových hláv valcov pre benzínové a dieselové motory.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Spoločnosť Nemak Slovakia, s. r. o., so sídlom v Ladomerskej Vieske, okres Žiar nad Hronom, žiada od štátu investičnú pomoc 3,16 milióna eur, a to vo forme úľavy na dani z príjmu. Vyplýva to z návrhu, ktorý do pripomienkového konania predložilo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

"Cieľom investičného zámeru je rozšírenie výroby o výrobu hliníkových hláv valcov pre benzínové a dieselové motory v okrese Žiar nad Hronom," spresnil rezort hospodárstva. Zámer s oprávnenými investičnými nákladmi vo výške 8,75 milióna eur sa má realizovať v rokoch 2014 až 2015, pričom v priamej súvislosti s ním sa do konca roku 2017 vytvorí 107 nových pracovných miest.

Dodávateľmi pre novú produkciu budú Slovalco, a. s., Žiar nad Hronom, SR, Bobrek Aluminium sp. z o. o., Bielsko-Biala, Poľsko, Final Cast, s. r. o., Žiar nad Hronom, SR, a Dalkia, a. s., Žiar nad Hronom, SR.

Nemak Slovakia, s. r. o., sa zaoberá výrobou, distribúciou a exportom zlievarenských výrobkov vyrobených zo zliatin hliníka a vzorov a foriem pre zlievarenskú výrobu, tepelné spracovanie odliatkov. Skupina Nemak pôsobí na Slovensku od roku 2005, kedy bol vtedajší vlastník Rautenbach AG prevzatý skupinou Teodora Nemak.