Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Firma Vacuumschmelze plánuje zamestnať pri Piešťanoch 66 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Po rozšírení výrobných priestorov plánuje spoločnosť VAC zvýšiť počet zamestnancov o 66, z toho 60 v robotníckej profesii a 6 v kategórii THP.

Bratislava 2. februára (TASR) - Spoločnosť Vacuumschmelze, s.r.o., (VAC) plánuje pri Piešťanoch, v obci Horná Streda, rozšírenie výrobných priestorov. "Celkové orientačné náklady na prístavbu a premiestnenie výroby dosiahnu 6 miliónov eur bez dovezenej technológie," uviedla firma v zámere, ktorý predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

"Po rozšírení výrobných priestorov plánuje spoločnosť VAC zvýšiť počet zamestnancov o 66, z toho 60 v robotníckej profesii a 6 v kategórii THP, celkový počet zamestnancov bude 951. Ročný fond pracovnej doby sa predpokladá asi 250 dní, 3 pracovné zmeny po 8 hodín, teda 6000 hodín za rok," priblížila spoločnosť v zámere.

Účelom predloženého zámeru je posúdenie výstavby novej výrobnej haly spoločnosti VAC, ktorou sa zvýši výrobná kapacita výroby dielov. "Do novej výrobnej haly bude presunutá časť výrobných liniek z jestvujúcich priestorov, respektíve budú osadené nové. Súčasťou stavby bude technické a administratívne zázemie." S výstavbou by sa malo začať ešte v máji tohto roku, ukončenie výstavby sa očakáva do konca roka.

Rozšírenie výrobného areálu spoločnosti VAC Horná Streda sa zrealizuje prostredníctvom odkúpenia časti vedľajšieho areálu patriaceho družstvu Slovchmeľ, kde sa vybuduje nová výrobná hala s výrobnou plochou 5500 štvorcových metrov (m2).

"Nové priestory budú využité pre rozšírenie výroby dielov o asi 70 %, induktívnych prvkov o približne 3 % a jadier o asi 10 % oproti súčasnosti. V novej výrobnej hale budú osadené technologické zariadenia, ktoré slúžia pre výrobu dielov – lisy, brúsiace zariadenia, žíhacie pece, laboratórium pre kontrolu výrobkov," doplnila v zámere firma.

Vacuumschmelze, s. r. o., Horná Streda vznikla v roku 1997. Spektrum výrobkov firmy VAC zahŕňa komplexnú ponuku magnetických materiálov, permanentné magnety a magnetické systémy, polovýrobky a diely, ako aj jadrá a induktívne prvky. V súčasnosti pracuje vo firme 885 zamestnancov. Jediným spoločníkom VAC je nemecká firma Vacuumschmelze GmbH & Co. KG so sídlom v Hanau. VAC eviduje základné imanie vo výške 5,91 milióna eur.