Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Ekonomika

FNM bude šéfovať Branislav Bačík

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Bačík od októbra 2010 pôsobil ako predseda dozornej rady FNM.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Novým predsedom výkonného výboru Fondu národného majetku (FNM) sa stal Branislav Bačík. Vyplýva to z návrhu ministra hospodárstva Tomáša Malatinského (nominant Smeru-SD), ktorý dnes schválila vláda.

Bačík od októbra 2010 pôsobil ako predseda Dozornej rady FNM SR. Do tejto funkcie ho rovnako nominoval vtedy ešte opozičný Smer-SD. V minulosti pôsobil aj ako poslanec Národnej rady (NR) SR za túto stranu. "Hľadali sme človeka, ktorý v tomto prostredí pracoval," podotkol dnes premiér Robert Fico.

Tu bude player


"Urobili sme tak preto, lebo budú rôzne valné zhromaždenia akcionárov významných podnikov, ktoré majú prijímať rôzne rozhodnutia," konštatoval. Vysvetlil, že práve z tohto dôvodu je dôležité, aby bol fond funkčný a dokázal zastupovať štát na týchto zhromaždeniach firiem.

Fond bol bez šéfa od konca januára tohto roka, kedy vláda pre podozrenia súvisiace so spisom Gorila odvolala Annu Bubeníkovú. Následnú snahu o jej nahradenie niektorým zo zostávajúcich členov výkonného výboru pre blízkosť parlamentných volieb zablokoval prezident SR Ivan Gašparovič, pričom obsadenie tohto postu nechal už na novú vládu.