Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Ford uvedie koncom roka na čínsky trh svoju luxusnú značku Lincoln

Lincoln MKZ Sedan Foto: TASR/AP

Lincoln prichádza na čínsky trh luxusných automobilov dosť neskoro, no podľa Roberta Parkera, šéfa divízie Lincoln China, značku sa rozhodli v krajine uviesť až po dôslednom prieskume.

Peking 17. apríla (TASR) - Americká automobilka Ford plánuje tento rok uviesť na čínsky trh prvýkrát svoju luxusnú značku Lincoln. Ako uviedla, ku koncu roka chce otvoriť v siedmich čínskych mestách osem predajní. Informovala o tom agentúra AP.

Lincoln prichádza na čínsky trh luxusných automobilov dosť neskoro, no podľa Roberta Parkera, šéfa divízie Lincoln China, značku sa rozhodli v krajine uviesť až po dôslednom prieskume. Je presvedčený, že dopyt po týchto autách je medzi čínskymi zákazníkmi vysoký a cieľom firmy je otvoriť do roku 2016 postupne až 60 predajní v 50 čínskych mestách. Ponúknuť chce päť modelov.

Analytik zo spoločnosti LMC Automotive John Zeng však upozornil, že značku Lincoln čaká na čínskom trhu s luxusnými automobilmi, kde dominujú európske značky, náročný boj. "V porovnaní s nemeckými značkami majú veľa čo doháňať," povedal Zeng, pričom dodal, že značka ako Lincoln bude musieť ponúknuť vysoko konkurencieschopné modely, aby sa na trhu presadila.