Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Frakcie maďarského Fidesz-KDNP rokujú o oživení ekonomiky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Okrem oživenia hospodárstva zhodnotia frakcie aj epidemiologické opatrenia vlády, budú diskutovať o rozhodnutiach parlamentu schválených v rámci jarnej schôdze zákonodarného zboru, povedal Kocsis.

Budapešť 16. júna (TASR) - Oživenie maďarskej ekonomiky po pandémii koronavírusu je hlavnou témou výjazdového rokovania parlamentných frakcií strán vládneho bloku Fidesz-KDNP, ktoré sa začalo v stredu večer v meste Debrecín. Informoval o tom spravodajský server Index.hu s odvolaním sa na príspevok maďarského premiéra Viktora Orbána zverejnený na Facebooku.

Okrem rokovaní o oživení hospodárstva zhodnotia frakcie aj epidemiologické opatrenia vlády, budú diskutovať o rozhodnutiach parlamentu schválených v rámci jarnej schôdze zákonodarného zboru a pripravia sa aj na jesenné zákonodarné úlohy, povedal Máté Kocsis, predseda parlamentnej frakcie Fideszu.

Podľa jeho slov bola výjazdová schôdza frakcií vládnych strán možná vďaka uvoľneniu epidemiologických opatrení. Účasť na nej je však možná výhradne s potvrdením o očkovaní proti koronavírusu, prípadne s potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19, zdôraznil Kocsis.