Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Ekonomika

Francúzski organizátori zrušili 54. letecký veľtrh pre koronavírus

Na archívnej snímke z 25. marca 2020 lietadlá americkej leteckej spoločnosti American Airlines na medzinárodnom letisku v Phoenixu. Americká letecká spoločnosť American Airlines pohrozila, že zruší časť objednávky na uzemnené lietadlá 737 MAX od Boeingu, ak jej výrobca nepomôže so zafinancovaním kontraktu. Finančné možnosti aerolínií totiž znížila pandémia nového koronavírusu, ktorá spôsobila dočasné zastavenie leteckej dopravy. Foto: TASR/AP

Jej zrušenie je posledným znakom hĺbky tzv. koronakrízy, ktorá zasiahla letecké spoločnosti aj výrobcov.

Paríž 7. decembra (TASR) - Francúzski organizátori zrušili 54. letecký veľtrh naplánovaný na jún 2021, pretože letecký priemysel naďalej zápasí s krízou, ktorú spôsobila pandémia nového koronavírusu. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré Salon International de l'Aéronautique et de l'Espace (SIAE) uverejnil v pondelok.

Dôvodom "nevyhnutného rozhodnutia" je medzinárodná zdravotná situácia a počet návštevníkov, ktorých by takáto udalosť prilákala, píše sa vo vyhlásení SIAE.

Letecká šou, ktorá sa tradične koná na letisku Le Bourget na okraji francúzskeho hlavného mesta, je spolu s britskou Farnborough Airshow, s ktorou sa strieda každý druhý rok, najdôležitejšou udalosťou v tomto odvetví a "najväčšou výkladnou skriňou" leteckého priemyslu.

Jej zrušenie je posledným znakom hĺbky tzv. koronakrízy, ktorá zasiahla letecké spoločnosti aj výrobcov.