Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

CSICSAI: Budúci rozpočet rezortu pôdohospodárstva je približne rovnaký

Štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriel Csicsai. Foto: TASR

Tajomník MPRV SR však zároveň povedal, že bude menej európskych peňazí, ale z tzv. domácej obálky bude peňazí trochu viac.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Budúcoročný rozpočet agrorezortu je približne rovnaký ako na rok 2016. Uviedol to dnes štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Gabriel Csicsai (Most-Híd) po rokovaní vlády, v reakcii na dnes schválený návrh štátneho rozpočtu na rok 2017.

"V absolútnych číslach to z rozpočtu vyzerá tak, že bude (pre MPRV) budúci rok menej peňazí. Je treba však zároveň povedať, že bude menej európskych peňazí, ale z tzv. domácej obálky bude peňazí trochu viac," povedal.

Podľa zverejneného návrhu rozpočtu na rok 2017 má kapitola MPRV SR na budúci rok rozpočtované zdroje vo výške 1,10 miliardy eur, v tom rozpočtové prostriedky kapitoly predstavujú sumu 108 miliónov eur. Výdavky Európskej únie (EÚ) a spolufinancovania zo štátneho rozpočtu tvoria sumu 987 miliónov eur. Celkové výdavky kapitoly na rok 2017 v porovnaní so schváleným rozpočtom v roku 2016 sa zvyšujú o 31,1 milióna eur, teda o 2,92 %.