Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

G. MATEČNÁ: Agrorezort bude podporovať slovenských výrobcov potravín

Na snímke uprostred ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná a predseda predstavenstva firmy McCarter a.s. Milan Pašmík (vpravo) počas prehliadky studenej aseptickej linky slovenského výrobcu inovatívnych nápojov McCarter a.s. v Dunajskej Strede 23. októbra 2017. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Uviedla to šéfka agrorezortu počas návštevy spoločnosti Minit v Dunajskej Strede. Zároveň ocenila jej aktivity a vyzdvihla skutočnosť, že zvyšujú zamestnanosť v regióne.

Dunajská Streda 23. októbra (TASR) - Ministerstvo pôdohospodárstva bude podporovať slovenských výrobcov potravín. Počas pracovného výjazdu v Dunajskej Strede to v pondelok konštatovala šéfka rezortu Gabriela Matečná (nominantka SNS).

Jej druhou zástavkou v Dunajskej Strede bola spoločnosť Minit Slovakia. Predstavitelia spoločnosti jej priblížili, že ide o rodinnú firmu, pôsobiacu na trhu od roku 1991. Predmetom činnosti je výroba a predaj hlbokozmrazených pekárenských polotovarov a svoje výrobky dodáva do viac ako 1000 maloobchodných prevádzok na celom Slovensku. S výrobkami spoločnosti sa môžu stretnúť spotrebitelia okrem Slovenska aj v Rakúsku, Maďarsku, Bielorusku, Česku a Poľsku. Výkonný riaditeľ spoločnosti Ladislav Ambrovics okrem iného uviedol, že prevádzky pracujú na tri smeny a celkovo firma zamestnáva 300 pracovníkov. Na šiestich vysokokapacitných výrobných linkách vyrába sortiment s viac ako 150 artiklami, od jemného lístkového pečiva až po rustikálne chleby. V tomto roku očakávajú tržby vo výške 26 miliónov eur, čo oproti vlaňajšku predstavuje nárast vyše 10 %.

Matečná ocenila aktivity tejto spoločnosti, ktorá je tiež dôkazom úspešného podnikania v slovenskom potravinárstve. Zároveň vyzdvihla skutočnosť, že zvyšujú zamestnanosť v regióne. Prisľúbila podporu rezortu pri rôznych prezentačných aktivitách, ale aj v iných oblastiach.

"V každom prípade je našou veľkou snahou, aby sme podporili proexportnú situáciu na Slovensku, pretože obchodné saldo Slovenska je 1,3 miliardy eur. My sme minulý rok vydali vyhlášku na podporu exportu a podporu výstavníctva a firmy ako je táto sa môžu u nás uchádzať o podporu až do výšky 20.000 eur na náklady, ktoré súvisia s výstavou. Myslím si, že to pomôže nielen väčšej firme, ale aj tým menším," priblížila Matečná.