Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

GA Drilling získal investíciu osem miliónov USD od spoločnosti Nabors

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Ide o strategické partnerstvo, ktoré urýchli vývoj a komerčné využitie plazmovej technológie vŕtania vyvinutej v SR na využívanie superhorúcich skalných zásobníkov uložených vo veľkých hĺbkach.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Slovenskej spoločnosti GA Drilling sa podarilo uzavrieť zmluvu o partnerstve a investícii v objeme ôsmich miliónov USD (7,26 milióna eur) s americkou firmou Nabors Industries. Ide o strategické partnerstvo, ktoré urýchli vývoj a komerčné využitie plazmovej technológie vŕtania vyvinutej na Slovensku na využívanie superhorúcich skalných zásobníkov uložených vo veľkých hĺbkach, informovala GA Drilling.

Spolupráca má urýchliť komercializáciu plazmového vŕtacieho nástroja v podmienkach reálnej prevádzky, znížiť náklady na ultrahlboké projekty a rozšíriť globálnu dostupnosť geotermálnej energie.

Podpísaná dohoda dopĺňa predošlé investičné kolo spoločnosti GA Drilling, na ktorom sa zúčastnili doterajší investori vrátane spoločností ako MOL, Sumitomo, Neulogy Ventures, Slovak Investment Holding a popredné nemecké investičné fondy zamerané na zelené technológie Extantia či Planet A, pričom celková hodnota nových investícií presiahne 20 miliónov USD.

(1 EUR = 1,1005 USD)