Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Gabrišová reštrukturalizačným správcom Váhostavu, vraj koná zodpovedne

Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Keďže podľa zákona je viazaná mlčanlivosťou, tak sa nemôže vyjadrovať k priebehu reštrukturalizácie Váhostavu-SK a jej detailom.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Funkciu reštrukturalizačného správcu Váhostavu-SK vykonáva Petra Gabrišová podľa svojho vyjadrenia zodpovedne a v súlade so zákonom o konkurze a reštrukturalizácii. Spolupracuje pri tom s odborným a vysokokvalifikovaným tímom. Uviedla to v stanovisku, ktoré dnes poskytla TASR.

V rámci tohto procesu je naďalej pripravená poskytovať všetku súčinnosť orgánom dohľadu nad výkonom funkcie reštrukturalizačného správcu, prípadne iným orgánom, ktorí do procesu vstúpia v súlade s platnými právnymi predpismi.



Dodala, že nie je vylúčená z výkonu správcovskej činnosti v prebiehajúcom ozdravovaní Váhostavu-SK, pričom odmieta niektoré tvrdenia, že je v spriaznenom vzťahu s danou stavebnou spoločnosťou alebo s niektorým z ďalších účastníkov konania.

Keďže podľa zákona je viazaná mlčanlivosťou, tak sa nemôže vyjadrovať k priebehu reštrukturalizácie Váhostavu-SK a jej detailom.

V súvislosti s aktuálnou situáciou okolo tejto obchodnej spoločnosti na adresu Gabrišovej (25 rokov) odznelo niekoľko vyjadrení. Poukazovalo sa napríklad na jej mladý vek a s tým súvisiace nedostatočné skúsenosti. Okrem toho má byť podľa medializovaných informácií cez niekoľko osôb prepojená na ďalší stavebný gigant Doprastav, ktorý je jedným z veriteľov Váhostavu-SK.