Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Gazprom a EK budú rokovať o porušovaní antimonopolných pravidiel

Sídlo ruskej plynárenskej spoločnosti Gazprom v Moskve Foto: TASR/AP

Európska komisia koncom apríla minulého roka obvinila ruský Gazprom z porušovania protimonopolných pravidiel v strednej a východnej Európe.

Brusel/Moskva 9. marca (TASR) - Stretnutie zástupcu ruského plynárenského koncernu Gazprom a komisárky Európskej únie pre hospodársku súťaž v súvislosti s kauzou zneužívania dominantného postavenia na trhu zo strany ruskej firmy sa uskutoční dnes v Bruseli. Pre agentúru TASS to potvrdil zdroj z Európskej komisie.

"Komisárka EÚ pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová sa stretne so zástupcom výkonného riaditeľa Gazpromu Alexandrom Medvedevom," uviedol zdroj s tým, že rokovania sa uskutočnia za zatvorenými dverami. Na druhý deň by sa Medvedev mal stretnúť s komisárom pre energetiku a otázky klímy Miguelom Ariasom Caňetom.

Európska komisia koncom apríla minulého roka obvinila ruský Gazprom z porušovania protimonopolných pravidiel v strednej a východnej Európe. V prípade potvrdenia zneužívania dominantného postavenia na trhu hrozí spoločnosti pokuta až do 10 % z objemu jej svetových tržieb. Gazprom však dal najavo, že chce s Bruselom o probléme rokovať.