Ekonomika

Google ukázal nové plány na boj proti extrémistickému obsahu na webe

TASR, 19. júna 2017 12:18

Google tak pôjde v šľapajach sociálnej siete Facebook a využije umelú inteligenciu na rýchle detekovanie a zhodnotenie extrémistického obsahu.

Google, ilustračné foto. Foto: Google
New York 19. júna (TASR) - Americká internetová spoločnosť Google v nedeľu prisľúbila, že zakročí proti extrémistickému obsahu, ktorý sa objavuje on-line. Google tak pôjde v šľapajach sociálnej siete Facebook a využije umelú inteligenciu na rýchle detekovanie a zhodnotenie extrémistického obsahu. Píše o tom agentúra DPA.

Google pre svoju platformu YouTube vyvíja automatizovaný systém, ktorý bude monitorovať videá obsahujúce teroristickú propagandu a zvyšovať počet dôveryhodných flaggerov, teda ľudí posudzujúcich obsah príspevkov, na ktoré systém upozorňuje.

"Zatiaľ čo sme my a iní roky pracovali na identifikácii a odstraňovaní obsahu, ktorý porušuje našu politiku, nepríjemnou pravdou je to, že my ako priemysel musíme pripustiť, že sa pre túto záležitosť musí spraviť viac - a to hneď," uviedol pre denník The Financial Times viceprezident Googlu Kent Walker.

Spoločnosť tiež zaujme prísnejší postoj k videám, ktoré obsahujú poburujúce náboženské alebo supremacistické posolstvo - hoci jasne neporušujú zásady Googlu - varovnými štítkami a zákazom speňažovať nahraté videá, doplnil Walker.

Google zároveň posilní svoj program proti radikalizácii, ktorého časť sa zameriava na verbovanie potenciálnych stúpencov džihádistickej skupiny Islamský štát (IS) a presmerovávanie ich na nenásilné videá.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 19:51

Ukrajinská ekonomika vzrástla v roku 2023 o 5,3 %
Štatistický úrad počas vojny nezverejňuje ekonomické údaje. Vo štvrtok prvýkrát od invázie v jednoriadkovom vyhlásení poskytol číslo za minulý rok, ale bez podrobností o príčinách rastu.

sk
dnes 19:50

J. Bíreš končí ako šéf Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR
Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

sk
dnes 19:22

Ceny ropy vo štvrtok vzrástli
Cena májového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent vzrástla o 1,32 USD alebo 1,53 % na 87,41 USD za barel.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac