Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Ekonomika

GP SR:Nútená správkyňa Rapid life predložila písomné trestné oznámenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Posúdi ho prokurátor GP, ktorý rozhodne o ďalšom zákonnom postupe.

Bratislava 3. augusta (TASR) – Nútená správkyňa životnej poisťovne Rapid life predložila v stredu (2.8.) na pracovnom rokovaní na Generálnej prokuratúre (GP) SR písomné trestné oznámenie týkajúce sa tejto spoločnosti. Posúdi ho prokurátor GP, ktorý rozhodne o ďalšom zákonnom postupe. TASR informovala hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

"Zároveň bol zástupca Národnej banky Slovenska (NBS) požiadaný o poskytnutie všetkých rozhodnutí a opatrení, ktoré vykonala NBS, Úrad pre finančný trh a Ministerstvo financií Slovenskej republiky v rámci dohľadu nad činnosťou životnej poisťovne," povedala Predajňová.

Na pracovnom rokovaní ohľadom Rapid life sa okrem GP SR zúčastnili aj zástupcovia NBS a nútená správkyňa.

"Podanie trestného oznámenia som avizovala už na tlačovej konferencii 18. júla 2017 potom, ako som odovzdala Národnej banke Slovenska správu z výkonu nútenej správy. Trvám na tom, čo som uviedla aj na tlačovej konferencii – a síce že mám dôvodné podozrenie, že v životnej poisťovni Rapid life dochádzalo k porušovaniu zákonov a podľa môjho názoru aj k trestným činom," uviedla v súvislosti s podaním trestného oznámenia nútená správkyňa Irena Sopková.

Prokuratúra zároveň preveruje približne 70 trestných vecí týkajúcich sa poisťovne.