Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Grécki poslanci začali s diskusiou o druhom vládnom balíku reforiem

Grécky parlament, ilustračné foto Foto: TASR/AP

Aj dnes večer sprevádzali rokovanie poslancov protesty Grékov.

Atény 22. júla (TASR) - Diskusia o druhom balíku reforiem, predloženom gréckou vládou, pokračovala dnes večer na pôde parlamentu v Aténach. Jeho schválenie je predpokladom pre otvorenie rokovaní s medzinárodnými veriteľmi o treťom balíku finančnej pomoci Grécku.

Aj v tomto prípade očakávajú znalci pomerov jasné "áno" zákonodarcov, pretože proeurópska grécka opozícia už vopred avizovala, že návrhy týkajúce sa tentoraz modernizácie justície a bankovníctva podporí. Samotné hlasovanie sa však očakáva až vo štvrtok v skorých ranných hodinách, informovala agentúra DPA.

Grécky štátny rozhlas s odvolaním sa na predsedníctvo parlamentu uviedol, že menovité hlasovanie o návrhoch sa uskutoční medzi jednou a druhou hodinou po polnoci SELČ.

Aj dnes večer sprevádzali rokovanie poslancov protesty tisícov Grékov, ktorí vyšli do ulíc Atén, aby dali najavo svoj nesúhlas s ďalšími reštriktívnymi opatreniami.

Demonštrácia pod mottom "Proti barbarským úsporným opatreniam" sa uskutočnila z iniciatívy komunistických odborov PAME a odborov zastupujúcich štátnych zamestnancov ADEDY.

Podľa informácií prítomných novinárov priebeh protesty zatiaľ nenarušili výtržnosti.