Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Po Tsiprasovom prejave vidí šéf Euroskupiny len malú šancu na pokrok

Grécky premiér Alexis Tsipras počas priameho televízneho vystúpenia 1. júla 2015, v ktorom Grékov opätovne vyzval, aby v referende hlasovali proti návrhom veriteľov na riešenie dlhovej krízy krajiny. Referendum sa bude konať v Grécku 5. júla. Foto: TASR/AP/Thanassis Stavrakis

Tsipras v televízii povedal, že veritelia Grécko vydierajú, a to len necelých 24 hodín potom, ako oznámil veriteľom, že v prípade úpravy určitých podmienok je ochotný akceptovať ich návrhy .

Haag 1. júla (TASR) - Ministri financií eurozóny budú rokovať o návrhoch, ktoré im poslala grécka vláda, uviedol dnes predseda Euroskupiny Jeroen Dijsselbloem, no po najnovších vyjadreniach gréckeho premiéra vidí len malú šancu na pokrok. Informovala o tom agentúra Reuters.

Dijsselbloem tak reagoval na fakt, že necelých 24 hodín potom, ako Alexis Tsipras oznámil v liste veriteľom, že v prípade úpravy určitých podmienok je ochotný akceptovať ich návrhy, v dnešnom televíznom prejave oznámil, že "veritelia Grécko vydierajú" a vyzval Grékov, aby v referende 5. júla hlasovali proti podmienkam pomoci medzinárodných veriteľov.

"Budeme o (gréckych) návrhoch diskutovať, no po tomto najnovšom prejave vidím len malú šancu na dosiahnutie pokroku," povedal pre novinárov šéf Euroskupiny.