Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Grécko odmietlo predĺženie záchranného programu, ďalej však rokuje

Guvernér Európskej centrálnej banky Mario Draghi (v strede) a eurokomisár pre hospodárske a menové záležitosti Pierre Moscovici (vľavo) prichádzajú na zasadnutie ministrov financií Euroskupiny v sídle Rady EÚ v Bruseli 16. februára 2015, ktorí budú hľadať riešenie na dlhové problémy Grécka. Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble vyhlásil, že Nemecko nechce odchod Grécka z eurozóny, ale nová vláda v Aténach musí splniť "minimum požiadaviek". Foto: TASR/AP/Virginia Mayo

Nová grécka vláda vyhlásila, že nebude súhlasiť so žiadnym predĺžením existujúceho záchranného balíka.

Brusel 16. februára (TASR) - Grécki predstavitelia uviedli, že pokračujú v rokovaniach s ministrami financií eurozóny. A to aj napriek tomu, že Atény predtým odmietli návrh, podľa ktorého mali súhlasiť s predĺžením súčasného záchranného programu o 6 mesiacov a "úspešne ho uzavrieť". Informovala o tom agentúra Reuters.



Jeden z gréckych predstaviteľov uviedol, že návrh predložil šéf Euroskupiny a holandský minister financií Jeroen Dijsselbloem. Nová grécka vláda vyhlásila, že nebude súhlasiť so žiadnym predĺžením existujúceho záchranného balíka.