Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

HB Reavis predal vo Varšave kancelárske budovy za vyše 200 mil. eur

Gdansk. Foto: TASR/Milan Kapusta

Budovy využívajú energiu z obnoviteľných zdrojov a získali ekologický certifikát BREEAM Excellent. Komplex bol dokončený v roku 2016.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Dve kancelárske budovy vo Varšave predal developer HB Reavis za vyše 200 miliónov eur spoločnosti Savills Investment Management, ktorá v transakcii zastupovala globálny penzijný fond. Médiá o tom v piatok informoval developer.

Penzijný fond je tak na 100 % vlastníkom celého komplexu Gdanski Business Center, ktorého súčasťou sú budovy C a D s plochou takmer 53.000 štvorcových metrov. Gdanski Business Center je jedným z najväčších komplexov kancelárskych budov v hlavnom meste Poľska.

Riaditeľ pre strategické partnerstvá v Savills IM k predaju povedal, že tento obchod bol zároveň ich ďalšou veľkou investíciou v Poľsku, kde za posledné dva roky preinvestovali takmer jednu miliardu eur.

Budovy využívajú energiu z obnoviteľných zdrojov a získali ekologický certifikát BREEAM Excellent. Komplex bol dokončený v roku 2016. V plne obsadených obchodných priestoroch pracuje približne 10.000 zamestnancov rôznych firiem a inštitúcií, uzatvára developer.