Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Hekeri napadli ďalšiu juhokórejskú kryptoburzu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hodnota ukradnutých kryptomien bola o niečo nižšia, v prvom prípade išlo v prepočte o vyše 31 miliónov eur, teraz hekeri ukradli virtuálne mince v prepočte okolo 27 miliónov eur.

Soul 20. júna (TASR) - Necelé dva týždne po útoku na burzu Coinrail napadli hekeri ďalšiu juhokórejskú burzu kryptomien Bithumb. Hodnota ukradnutých kryptomien bola o niečo nižšia, v prvom prípade išlo v prepočte o vyše 31 miliónov eur, teraz hekeri ukradli virtuálne mince v prepočte okolo 27 miliónov eur. Prípad tak opäť poukázal na riziká obchodovania s kryptomenami.

Burza Bithumb uviedla, že hekeri ju napadli v noci z utorka (19.6.) na stredu, pričom ukradli kryptomeny v hodnote okolo 35 miliárd wonov (27,18 milióna eur). Burza dodala, že pozastavila všetky obchody a aktíva klientov presunula do "cold (studených) peňaženiek" ktoré nie sú pripojené na internet. Zároveň uviedla, že zákazníkov bude v plnej miere kompenzovať.

Pred zhruba 10 dňami napadli hekeri juhokórejskú burzu Coinrail, ktorá tak prišla približne o 30 % obchodovaných mincí. Burza vtedy hodnotu neuviedla, ale podľa nemenovaných zdrojov išlo o virtuálne mince v objeme zhruba 31,7 milióna eur.

(1 EUR = 1287,91 KRW)