Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Heureka: Najvyhľadávanejším slovom bol v minulom roku iPhone

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Spotrebitelia na Slovensku iPhone na portáli hľadali s použitím 574 unikátnych vyhľadávacích výrazov, pričom Čechom na to stačilo 318 výrazov.

Bratislava 6. februára (TASR) - Najčastejšie vyhľadávaným slovom na nákupnom porovnávacom portáli Heureka.sk bol v minulom roku iPhone. Spotrebitelia na Slovensku ho vyhľadávali celkovo 199.443-krát, pričom bol najvyhľadávanejším výrazom počas celého roka. Portál o tom informoval v utorok.

"Ďalšie priečky zostali oproti minulému roku bez výraznejších zmien. Vyskočilo však vyhľadávanie S23, vďaka ktorému si v tabuľke celkovo polepšila značka Samsung. Naopak, Xiaomi sa prepadla až o desať miest, airpods o štyri a PS5 o tri miesta," dodal portál.

Spotrebitelia na Slovensku iPhone na portáli hľadali s použitím 574 unikátnych vyhľadávacích výrazov, pričom Čechom na to stačilo 318 výrazov. V Česku ho z prvej priečky zosadila v júli chladnička a v decembri Lego.

Kým spotrebitelia na Slovensku preferujú vo vyhľadávaní konkrétne produkty a značky, v prípade Čechov ide podľa portálu skôr o vyhľadávanie kategórií. "Česi v oveľa väčšej miere využívajú Heureku na hľadanie najlepšieho produktu v pomere kvalita/cena, kým Slováci Heureku využívajú na vyhľadávanie najlepšej ceny či dostupnosti konkrétneho produktu," uzatvoril šéf analytikov nákupného poradcu Michal Buzek.