Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Hlas-SD chce do vládneho programu presadiť priority svojich rezortov

Na archívnej snímke strana Hlas-SD v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Presadené priority i celé programové vyhlásenie vlády budeme bližšie komentovať po jeho schválení, uviedla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Koaličná strana Hlas-SD sa snaží v rámci rokovaní o programovom vyhlásení vlády presadiť čo najviac priorít zo svojho volebného programu. Sústredí sa najmä na rezorty, ktoré patria Hlasu-SD. Pre TASR to uviedla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

"Tieto priority sa prirodzene sústredia najmä na rezorty, za ktoré Hlas prevzal zodpovednosť, a budú úmerné politickej sile Hlasu. Presadené priority i celé programové vyhlásenie vlády budeme bližšie komentovať po jeho schválení," doplnila hovorkyňa.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) už informoval, že vláda má svoju prvú verziu programového vyhlásenia. Musí ešte prejsť finančným ohodnotením. Koaličných partnerov požiadal o súčinnosť, aby o programovom vyhlásení mohli na vláde rokovať v utorok (14. 11.). Parlament by sa tak ním mohol zaoberať v stredu a štvrtok (15. - 16. 11.).

Hlasu-SD patrí vo vláde post podpredsedu vlády pre plán obnovy a využívanie eurofondov a tiež rezorty vnútra, zdravotníctva, školstva, hospodárstva, investícií a ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny.