Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Hlina sa pýta Kaliňáka, či má návrh na väzbu pre štatutárov Váhostavu

Alojz Hlina Foto: TASR - Martin Baumann

Zaujíma ho, či sa vypracoval návrh na vzatie do väzby pre bývalého štatutára spoločnosti Váhostav-SK Jána Kata a bývalého aj terajšieho štatutára tejto firmy Juraja Širokého.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Poslanca Národnej rady (NR) SR Alojza Hlinu (KDH) zaujíma, či sa vypracoval návrh na vzatie do väzby pre bývalého štatutára spoločnosti Váhostav-SK Jána Kata a bývalého aj terajšieho štatutára tejto firmy Juraja Širokého. V prípade, že áno, kto ho zastavil. Túto otázku Hlina na dnešnom brífingu pred budovou NR SR adresoval ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD).

Zároveň sa pýtal, či bol vypracovaný návrh na odobratie cestovných dokladov pre týchto štatutárov Váhostavu-SK. V prípade, že áno, kto ho zastavil. Zaujíma ho aj to, či polícia monitoruje pohyb štatutárov tejto firmy. "Táto otázka je na mieste, či slovenská polícia v súčasnosti eviduje, kde sa pohybujú osoby Ján Kato a Juraj Široký," myslí si Hlina.

Podľa dostupných informácií podľa neho nedošlo k odobratiu cestovných dokladov štatutárov spoločnosti Váhostav-SK. "Je dôvodné podozrenie, že niekto si už možno v predstihu budoval svoje sídlo tam, kde je naše zákonodarstvo, keby sa náhodou zobudilo, krátke," domnieva sa Hlina. Mal tým na mysli Bahamy.

Poslanec pritom nevylúčil, že by sa ako člen brannobezpečnostného výboru parlamentu pokúsil zvolať jeho zasadnutie a tam položil tieto otázky priamo Kaliňákovi. "Nedá sa vylúčiť aj ten variant, že sa pokúsim zvolať brannobezpečnostný výbor," doplnil Hlina.