Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Hnutie Republika podporuje energetickú stratégiu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podľa hnutia by ju však nemala vytvárať strana SaS.

Bratislava 27. júla (TASR) - Hnutie Republika podporuje vytvorenie dlhodobej energetickej stratégie pre Slovensko, no nemala by ju vytvárať strana SaS. Hnutie tak reagovalo v súvislosti s vytvorením dlhodobej energetickej stratégie, na ktoré strana SaS vyzvala ostatné politické strany. Republika o tom informovala vo štvrtok.

"Hnutie Republika podporuje vytvorenie systematickej a dlhodobej energetickej stratégie pre Slovenskú republiku, ktorá by bola robustná voči vplyvom volebných cyklov. Avšak nemyslíme si, že takúto stratégiu by mala vytvárať strana SaS a už vôbec nie dva mesiace pred voľbami. To nie je dlhodobá stratégia, to je len ďalšia politická kampaň," reagovala Republika pre TASR.

Rada pre energetickú bezpečnosť strany SaS v stredu (26. 7.) predstavila dokument "Kostra energetickej politiky Slovenska", v ktorom je vymenovaných 70 opatrení na zabezpečenie energie na najbližšie desaťročia. Podľa predsedu SaS Richarda Sulíka by ich realizáciou Slovensko dosiahlo bezpečnosť dodávok energií a stabilitu ich cien, pričom vyzval ostatné politické strany na rokovania s cieľom vytvoriť dlhodobú energetickú stratégiu, na ktorej by existovala široká spoločenská zhoda.