Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Honeywell chce rozšíriť výrobu obuvi, prinesie 134 pracovných miest

Ilustračné foto. Foto: www.wikipedia.org

Investíciu v obuvníckom meste firma vyčíslila na 2.250. 000 eur, priniesť by mala aj ďalších približne 134 nových pracovných miest.

Partizánske 4. marca (TASR)- Rozšíriť svoju výrobu ochrannej bezpečnostnej obuvi prostredníctvom dvoch nových technologických zariadení má v pláne v nasledujúcich mesiacoch spoločnosť s r. o. Honeywell Safety Products Partizánske. Investíciu v obuvníckom meste firma vyčíslila na 2.250.000 eur, priniesť by mala aj ďalších približne 134 nových pracovných miest. Vyplýva to zo zámeru, ktorý Honeywell predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

"Súčasná maximálna výroba obuvi je od roku 2002 približne 500.000 párov ročne. Inštaláciou dvoch nových technologických zariadení dosiahne spoločnosť maximálnu výrobu približne 750.000 párov obuvi ročne," uvádza investor vo svojom zámere.

Prevádzku dvoch nových zariadení "karuselov" DESMA D 622 a ich príslušného zázemia by chcela firma v nadväznosti na výsledky procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie začať v júni. K náboru nových približne 134 zamestnancov dôjde na všetkých úsekoch výroby obuvi - šijacia dielňa, napínanie zvrškov, kontrola kvality, skladové hospodárstvo či údržba. Počet nových pracovníkov bude závisieť od požiadaviek trhu.

O plánovanom rozšírení výroby a nábore nových pracovníkov informoval TASR v novembri minulého roka aj primátor Partizánskeho Jozef Božik. Odvolal sa pritom na pracovné rokovania s investorom, ako aj na inzeráty na pracovné pozície uverejnené v miestnych médiách.

Americká spoločnosť vyrába ochrannú bezpečnostnú pracovnú obuv od roku 1997 a v súčasnosti prevádzkuje dva "karusely" DESMA slúžiace na aplikáciu podošvy technológiou vstrekolisovania polyuretánom. V Partizánskom v súčasnosti zamestnáva približne 140 ľudí. Evidovaná miera nezamestnanosti v okrese dosiahla v januári 11,41 %.