Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Hospodárske noviny: Dáni z Linaku chcú expandovať na Šariši

Foto: Logo HN

Informáciu priniesol denník Hospodárske noviny.

Bratislava 27. júna (TASR) - Dánska technologická firma Linak rozšíri svoju výrobu na Slovensku. Po tom, ako v roku 2008 v Malom Šariši pri Prešove začala v prenajatých priestoroch vyrábať lineárne a rotačné aktutátory (pohony), plánuje dnes u nás postaviť už vlastnú výrobnú halu, informuje denník HOSPODÁRSKE NOVINY. K súčasným 120 zamestnancom by tak mali postupne pribúdať nové miesta. Voľba lokality padla na susednú dedinku Župčany.

Pre stavbu haly je v Župčanoch vydané už územné rozhodnutie. "Investor si vyberal z viacerých lokalít, rokovania trvali približne tri roky. Rozhodla blízkosť Prešova a diaľnice, rovnako dobrá cena pozemkov, ktorú sme vedeli ponúknuť", spresňuje starosta Peter Mitra. Samotná firma je spokojná s tým, že vyrába na Slovensku. Podpredseda predstavenstva dánskej skupiny Egon Jensen o projekte zatiaľ nechce prezrádzať detaily.

"Konečná podoba a parametre ešte nie sú schválené. Ak sa tak stane, chceme najskôr informovať našich ľudí vo firme, aby sa veci nedozvedeli z médií. Potom sa komunikácií s novinami, samozrejme, nebránime", hovorí Jensen. Linak vyrába aktutátorové pohony pre zdravotnícku, domácu, poľnohospodársku či telekomunikačnú techniku. Viac si možno prečítať na piatej strane v článku s názvom "Dáni z Linaku chcú expandovať na Šariši".