Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Hospodárske noviny: Lacná elektrina ohrozí stovky ľudí

Foto: Logo HN

Slovenské elektrárne, ktorých väčšinovým vlastníkom je taliansky Enel, ohlásili, že zatvoria východoslovenskú tepelnú elektráreň Vojany, ktorá zamestnáva 500 ľudí.

Bratislava 9. júla (TASR) - Pre lacnejšiu elektrinu pre ľudí zostanú podľa denníka HOSPODÁRSKE NOVINY zase stovky ľudí bez práce. Takýto scenár hrozí už v budúcom roku Slovensku.

Slovenské elektrárne, ktorých väčšinovým vlastníkom je taliansky Enel, ohlásili, že zatvoria východoslovenskú tepelnú elektráreň Vojany, ktorá zamestnáva 500 ľudí. Príčinu podľa denníka treba hľadať v novej vyhláške Úradu pre reguláciu sieťových odvetví. Vďaka nemu síce budú mať ľudia a firmy lacnejšiu elektrinu, no na druhej strane sa zvýšia náklady elektrární o 15 miliónov ročne. A to cez vyššie náklady za výrobu elektriny.

"Dopad na Slovensko by bol taký, že by museli byť odstavené Vojany a im podobné," uviedli Slovenské elektrárne vo svojej pripomienke k vyhláške úradu. Viac informácií prináša denník na titulnej strane v článku s názvom "Lacná elektrina ohrozí stovky ľudí".