Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

HOSPODÁRSKE NOVINY: Krúpa je v boji o oceliareň sám

Prevádzku východoslovenskej oceliarne Slovakia Steel Mills (SSM) sprevádzajú problémy. Dôvodom má byť zadržiavanie nadmerného odpočtu dane z pridanej hodnoty (DPH) zo strany štátu vo výške približne štyri milióny eur. Na tlačovej konferencii v stredu 12. marca 2014 v Strážskom o tom informovalo vedenie spoločnosti. Na snímke výrobky spoločnosti. Foto: TASR/František Iván

Bratislava 28. novembra (TASR) - Bitka o minioceliareň Slovakia Steel Mills v Strážskom, ktorá sa ocitla na pokraji krachu pre dlh 168 miliónov eur voči Českej exportnej banke, dostala nečakaný zvrat. Ako ďalej uvádza denník HOSPODÁRSKE NOVINY, o pohľadávku v tendri súťaží už len skupina Arca Capital finančníka Pavla Krúpu.

Druhý záujemca, ukrajinská KVV Group, nedodržala lehotu na predloženie ponuky. "Splnili sme vypísané podmienky súťaže a predložili ponuku. Pri otváraní obálok sme boli jediným záujemcom," potvrdil pre denník Pavol Krúpa z Arca Capital, ktorá banke ponúka za pohľadávku 50 miliónov eur.

Ukrajinci sa však nevzdávajú. Českú banku žiadajú o viac času na predloženie ponuky. "Momentálne sú riziká účasti v tendri vysoké, preto ju skupina zamietla," tvrdí minoritný akcionár ukrajinskej KVV Group Valerij Krištaľ. Finančník Mario Hoffmann, ktorý je minoritným akcionárom Slovakia Steel Mills, obvinenia Ukrajincov z manipulácie tendra odmieta.

Na spoločnosť KVV Group už podal trestné oznámenie. Konanie Ukrajincov považuje za formu konkurenčného boja v snahe ovládnuť supermodernú minioceliareň na východe Slovenska. Trestné oznámenie za ohováranie pripravuje aj Pavol Krúpa. Viac si možno prečítať v denníku na prvej a siedmej strane v článku s názvom "Krúpa je v boji o oceliareň sám".