Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Aktivita v ruskom sektore služieb rástla najslabšie za vyše roka

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Index nákupných manažérov spoločnosti S&P Global pre ruský sektor služieb dosiahol vo februári 51,1 bodu oproti 55,8 bodu v januári.

Moskva 5. marca (TASR) - Aktivita v ruskom sektore služieb pokračovala vo februári v raste, tempo rastu však bolo najslabšie za viac než rok. Vývoj v sektore služieb sa odrazil aj na aktivite v celkovom súkromnom sektore, ktorý rovnako zaznamenal najslabší rast za vyše roka. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.

Index nákupných manažérov spoločnosti S&P Global pre ruský sektor služieb dosiahol vo februári 51,1 bodu oproti 55,8 bodu v januári. To znamená výrazné spomalenie rastu aktivity v sektore, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov. Výsledok predstavuje najslabší rast za 13 mesiacov, a teda za celé obdobie nepretržitého rastu.

Dôvodom je spomalenie tempa rastu nových objednávok. Aj v tomto prípade je februárový rast najpomalší za 13 mesiacov.

V dôsledku vývoja v sektore služieb sa výrazne spomalila aktivita v celkovom súkromnom sektore. Kompozitný index nákupných manažérov, ktorý zahrnuje výrobný sektor aj sektor služieb, dosiahol vo februári 52,2 bodu oproti 55,1 bodu v januári. Opäť to bol najslabší rast aktivity za 13 mesiacov.