Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Exportné úverové agentúry SAE a Izraela podpísali dohodu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spoločnosti Etihad Credit Insurance a Israel Foreign Trage Risks Insurance Corporation (ASHRA'A) plánujú spoločne podporovať export, obchod a investície medzi oboma krajinami.

Dubaj 13. decembra (TASR) - Agentúry pre vývozné úvery Spojených arabských emirátov (SAE) a Izraela podpísali dohodu o spolupráci a rozvoji vzájomných ekonomických vzťahov.

Spoločnosti Etihad Credit Insurance a Israel Foreign Trage Risks Insurance Corporation (ASHRA'A) plánujú spoločne podporovať export, obchod a investície medzi oboma krajinami. "Táto dohoda so štátnymi zárukami od oboch krajín podporí vývoz a investície, pomôže minimalizovať politické a komerčné riziká a zvýši exportné strednodobé a dlhodobé financovanie," cituje agentúra Reuters výkonného riaditeľa ASHRA'A Nissima Ben Eliho.

Od augusta tohto roka, keď sa SAE a Izrael dohodli na normalizácii vzájomných vzťahov, obidva štáty podpísali sériu dohôd zameraných na podporu ekonomických a obchodných vzťahov. Ročná obchodná výmena v celom rade sektorov by mala dosiahnuť hodnotu štyroch miliárd dolárov ročne (3,3 miliardy eur).

(1 EUR = 1,2127 USD)