Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Hospodárstvo: Udelili výročné ceny Trendu

Václav Mika, archívna snímka Foto: TASR - Michal Svítok

Manažérom roka 2017 sa stal Václav Mika, bývalý riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Tohtoročné ceny Trendu Firma roka, Banka roka a Poisťovňa roka 2017 získali firma Eset, s.r.o., VÚB banka, a.s. a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne, a.s. V novej kategórii Daňovník roka bodoval Volkswagen Slovakia, a.s., a Investorom roka sa stala skupina Matador. Manažérom roka 2017 sa stal Václav Mika, bývalý riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska.

O Firme roka, Banke roka a Poisťovni roka 2017 rozhodol dynamický rast, ziskovosť a efektívnosť ich biznisu. Manažéra roka a Investora roka 2017 vybrali hlasovaním predplatitelia Trendu a osobnosti ekonomiky SR. Stav spoločnosti motivoval tiež na vytvorenie novej kategórie Daňovník roka. Dvadsiate výročné ceny za mimoriadne podnikateľské výsledky udelil v utorok večer v Bratislave ekonomický týždenník Trend.

Spoločnosť Eset ocenenie Firma roka získala po piaty raz. Cenu pre najúspešnejšiu banku si po šiestich rokoch vyzdvihla VÚB banka. Pozíciu najúspešnejšieho poisťovateľa obhájila Poisťovňa Slovenskej sporiteľne. Daňovníkom roka sa stala jednoznačne bratislavská fabrika Volkswagen Slovakia.

Najúspešnejšiu firmu, banku a poisťovňu určil hodnotiaci model porovnávajúci ich dosiahnuté hospodárske výsledky. Manažéra roka vybrali hlasovaním čitatelia Trendu (váha 50 %) a osobnosti ekonomiky Slovenska z Trend barometra (rovnako 50 %).

V kategórii Investor roka rozhodovali o víťazovi rovnakým dielom hlasy čitateľov týždenníka, osobností ekonomiky Slovenska z Trend barometra a poradenskej spoločnosti KPMG.