Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Hovorcom ministerstva pôdohospodárstva je oddnes Vladimír Machalík

Na archívnej snímke Vladimír Machalík. Foto: TASR/Martin Baumann

Ponuku ministerky Gabriely Matečnej prijal po desiatich rokoch na oddelení komunikácie v spoločnosti Volkswagen Slovakia.

Bratislava 1. júna (TASR) - Novým hovorcom Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR je od 1. júna 2016 Vladimír Machalík. Informoval o tom odbor komunikácie a marketingu MPRV.

"Rezort pôdohospodárstva je pre mňa profesionálnou výzvou, keďže poľnohospodárstvo a lesníctvo významne formujú obraz našej krajiny a vidieka," uviedol Machalík. "Po desiatich rokoch na oddelení komunikácie v spoločnosti Volkswagen Slovakia som sa rozhodol prijať ponuku pani ministerky Gabriely Matečnej."

Machalík je absolventom Katedry žurnalistiky na Univerzite Komenského v Bratislave. Public relations a komunikáciu študoval vo Veľkej Británii na Chartered Institute of Public Relations, Cambridge Marketing College, v Londýne na London School of Economics a na berlínskej Quadriga University. Od roku 2006 pôsobil vo Volkswagen Slovakia, bol zodpovedný za internú a externú komunikáciu. V roku 2009 sa stal aj hovorcom automobilky. V minulosti pôsobil v denníku Pravda, ekonomickej redakcii TASR a v Európskej komisii, na generálnom riaditeľstve pre podnikanie a priemysel v Bruseli.