Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Prezident hovoril o finančnej správe s premiérkou aj M. Machovou

Prezident SR Ivan Gašparovič Foto: TASR/Pavel Neubauer

"O vývoji situácie na finančnej správe prezident hovoril telefonicky aj s premierkou, s ktorou sa zhodli na potrebe uskutočnenia nezávislého auditu," informoval Marek Trubač.

Bratislava 12. marca (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič dnes prijal prezidentku Finančnej správy SR Máriu Machovú, s ktorou hovoril o situácii vzniknutej po kolapse daňového informačného systému. Machová pri tejto príležitosti hlavu štátu informovala o podaní trestného oznámenia na neznámeho páchateľa v súvislosti so zisteniami po kontrole Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ).

"O aktuálnom vývoji situácie na finančnej správe prezident hovoril telefonicky aj s predsedníčkou vlády (Ivetou Radičovou), s ktorou sa zhodli na potrebe uskutočnenia nezávislého auditu v tejto inštitúcii, aby sa čo najskôr spojazdnil daňový informačný systém," informoval TASR hovorca prezidenta SR Marek Trubač.

Predseda Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR Ján Jasovský koncom februára vyhlásil, že za nevyhovujúcu situáciu v rámci informačného systému daňovej správy môže pochybenie vedenia. "Ja si myslím, že došlo k zlyhaniu manažérskeho riadenia," povedal Jasovský.