Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

HSBC zmrazila platy a prijímanie nových zamestnancov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zamestnanci londýnskej divízie investičného bankovníctva v októbri zažili zníženie platov o 10 percent.

Londýn 31. januára (TASR) - Britská finančná inštitúcia HSBC v tomto roku zmrazuje platy a prijímanie nových zamestnancov vo všetkých svojich pobočkách vo svete. Ako sa na nemenované zdroje odvoláva agentúra Reuters, vedenie rozposlalo zamestnancom email, v ktorom uvádza najnovšie úsporné opatrenia.

HSBC podobne ako ostatné nadnárodné banky je v procese znižovania nákladov, aby zvýšila ziskovosť a výnosy akcionárov. Do roka 2017 chce dosiahnuť ročné úspory 5 miliárd dolárov (4,58 miliardy eur). Banka už v júni minulého roka oznámila, že plánuje zrušiť takmer pätinu pracovných miest a obmedziť investície o tretinu, aby čelila ekonomickej stagnácii a prísnejším bankovým pravidlám.

Zamestnanci londýnskej divízie investičného bankovníctva v októbri zažili zníženie platov o 10 %. Správy o ďalšom zmrazovaní platov a prijímania nových zamestnancov nastalo po stretnutí správnej rady, na ktorom sa diskutovalo aj o možnom presune hlavného sídla do Hongkongu a zmene stratégie. Rozhodnutie o sídle môže podľa nemenovaných zdrojov padnúť už v nadchádzajúcom týždni.