Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Hyundai a Kia zvolávajú do servisov v USA takmer 1,9 milióna vozidiel

Foto: TASR/AP

Problémy s brzdovými svetlami sa týkajú modelov Hyundai Accent, Elantra, Genesis Coupe, Santa Fe, Sonata, Tucson a Veracruz, a tiež modelov Kia Optima, Rondo, Sedona, Sorento, Soul a Sportage.

Detroit 3. apríla (TASR) - Juhokórejské automobilky Hyundai a jej dcéra Kia zvolávajú do servisov v USA takmer 1,9 milióna vozidiel, aby odstránili problémy s brzdovými svetlami a airbagmi. Informovala o tom agentúra AP.

Problémy s brzdovými svetlami sa týkajú modelov Hyundai Accent, Elantra, Genesis Coupe, Santa Fe, Sonata, Tucson a Veracruz, a tiež modelov Kia Optima, Rondo, Sedona, Sorento, Soul a Sportage. Tieto vozidlá boli vyrobené v rokoch 2007 až 2011.

Podľa amerického úradu pre bezpečnosť, pri týchto modeloch sa môže stať, že po stlačení brzdového pedála sa brzdové svetlá nerozsvietia. Automobilky preto v týchto modeloch na vlastné náklady poruchu odstránia.

Hyundai zvolá do servisov aj modely Elantra vyrobené v rokoch 2011 až 2013. Dôvodom sú problémy s bočnými airbagmi. Hrozí, že po nafúknutí airbagu sa môže uvoľniť jeho nosič a spôsobiť cestujúcim zranenia.