Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

ICU Medical odišiel z vrábeľskej priemyselnej zóny, nahradí ho Tesgal

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spoločnosť sa zaoberá galvanickou povrchovou úpravou kovov a spracovávaného strojárskeho tovaru určeného najmä pre automobilový a spotrebný priemysel.

Vráble 30. marca (TASR) – Novým vlastníkom výrobného komplexu spoločnosti ICU Medical v priemyselnej zóne vo Vrábľoch sa stala slovenská firma Tesgal, s.r.o., Vráble. Spoločnosť sa zaoberá galvanickou povrchovou úpravou kovov a spracovávaného strojárskeho tovaru určeného najmä pre automobilový a spotrebný priemysel. „Nehnuteľnosť je pre našu spoločnosť ideálnym riešením, pretože sme získali moderné priestory v etablovanej priemyselnej zóne napojenej na rýchlostnú cestu R1,“ skonštatoval riaditeľ firmy Marián Ország.

Výrobná hala v priemyselnej zóne s rozlohou približne 7000 štvorcových metrov bola postavená v roku 2010 pre americkú spoločnosť ICU Medical, ktorá vo Vrábľoch vyrábala lekárske pomôcky pre vnútrožilovú aplikáciu. Svoj odchod zo Slovenska ohlásila v decembri 2015, rozhodnutie zdôvodnila ekonomickými dôvodmi. Súčasťou areálu sú aj tri hektáre priľahlých pozemkov, ktoré sú vhodné pre ďalšiu výstavbu a rozširovanie výrobných priestorov.

V minulom roku odchádzajúca firma poverila predajom nehnuteľnosti realitno-poradenskú spoločnosť JLL. „Aj táto transakcia potvrdzuje, že aktuálny dopyt na Slovensku nie je zameraný len na rozsiahle priemyselné parky - portfóliové produkty, ale atraktívnymi sú aj samostatne stojace nehnuteľnosti situované v regiónoch,“ zhodnotil predaj areálu Samuel Šporka, vedúci oddelenia priemyselných nehnuteľností JLL Slovensko. V priemyselnej zóne vo Vrábľoch pôsobia v súčasnosti spoločnosti Kongsberg Automotive, CESAM, Pall Slovakia, Semecs a niekoľko menších spoločností.