Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

IEE Sensing vytvorí vo Veľkej Ide 337 miest, žiada pomoc 4,58 mil. eur

Zo 194. rokovania vlády SR 20. januára 2016 v Bratislave. Na snímke zľava predseda vlády SR Robert Fico, podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák a podpredseda vlády SR pre investície Ľubomír Vážny. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Spoločnosť okrem rozšírenia výrobného závodu plánuje aj založenie nového výskumného a vývojového centra, ktoré bude súčasťou investičného projektu vo Veľkej Ide.

Bratislava 20. januára (TASR) - Spoločnosť IEE Sensing Slovakia s. r. o., žiada od štátu investičnú pomoc vo výške 4,58 milióna eur, a to vo forme úľavy na dani z príjmu. Vyplýva to zo zámeru Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý dnes odobril vládny kabinet. Podstatou investičného zámeru je zvýšenie výrobnej kapacity vo výrobnom závode vo Veľkej Ide, v okrese Košice-okolie.

"Realizácia investičného zámeru v nominálnej výške 12,66 milióna eur je rozložená na obdobie rokov 2015 až 2017. V priamej súvislosti so zámerom sa do konca roku 2018 vytvorí 337 nových pracovných miest," priblížil rezort hospodárstva.

Spoločnosť okrem rozšírenia výrobného závodu plánuje aj založenie nového výskumného a vývojového centra, ktoré bude súčasťou investičného projektu vo Veľkej Ide.

Rozšírenie výrobného závodu sa zameria aj na výrobu detektorov držania volantu, elektronickej kontrolnej jednotky a zariadenia na otváranie batožinového priestoru. Výskumné a vývojové centrum zabezpečí vysokú kvalitu súčasných výrobkov a inováciu a rozvoj nových typov senzorov. "Žiadateľ v investičnom zámere uvádza, že jedným z cieľov nového výskumného a vývojového centra je aj spolupráca so slovenskými univerzitami," dodalo MH SR.

Hlavnou činnosťou žiadateľa - spoločnosti IEE Sensing Slovakia, s. r. o., Veľká Ida je výroba bezpečnostných systémov na detekciu a klasifikáciu pasažierov na zvýšenie ich ochrany vo vozidle. Skupina IEE Group je vlastnená najmä investormi sídliacimi v Číne a v Hongkongu. V roku 2013 zamestnávala skupina 1658 ľudí a dosiahla obrat 156 miliónov eur.