Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Korčok vyjadril podporu novému generálnemu tajomníkovi OECD Cormannovi

Mathias Cormann, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí zároveň zdôraznilo, že v čase zložitej pandemickej situácie má OECD významný potenciál, ako prekonať mnohé náročné výzvy.

Bratislava 15. marca (TASR) – Novým generálnym tajomníkom Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) sa stal bývalý minister financií Austrálie Mathias Cormann. Slovenský šéf diplomacie Ivan Korčok (nominant SaS) mu vyjadril plnú podporu. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Blahoželám novému generálnemu tajomníkovi k jeho zvoleniu. Má našu plnú podporu. Slovensko je súčasťou OECD – organizácie, ktorá je synonymom pre klub ekonomicky najvyspelejších krajín a zároveň zárukou udržateľného pokroku. Preto si želám úzku spoluprácu s novým generálnym tajomníkom OECD prostredníctvom aktívneho dialógu a spolupráce na spoločných projektoch," uviedol Korčok v gratulačnom liste novému šéfovi OECD.

MZVEZ zároveň zdôraznilo, že v čase zložitej pandemickej situácie má OECD významný potenciál, ako prekonať mnohé náročné výzvy. "Obnova ekonomík zasiahnutých pandémiou, klimatické otázky, environmentálna ochrana našej planéty, účinný boj proti nezamestnanosti, zelené, digitálne a inovatívne prístupy a riešenia – to všetko predstavuje kľúčové témy, pri riešení ktorých nemôžeme byť úspešní bez vzájomnej spolupráce a koordinácie," podotkol rezort diplomacie s tým, že tu vidí nenahraditeľnú úlohu OECD a jej nového lídra.

Nový generálny tajomník OECD vystrieda odchádzajúceho Ángela Gurríu, ktorý stál na čele organizácie 15 rokov. Cormann sa svojej funkcie ujme 1. júna 2021.