Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Imperial Tobacco zatvorí dva závody, prepustí do 900 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Rozhodnutie je dôsledkom náročných ekonomických podmienok v Európe, rastúcej regulácie v tomto sektore, ako aj rastu nelegálneho obchodu s tabakovými produktmi.

Londýn 15. apríla (TASR) - Britská tabaková spoločnosť Imperial Tobacco Group plánuje zatvoriť dva závody, jeden v Británii a druhý vo Francúzsku, čo povedie k zrušeniu takmer 900 pracovných miest. Informoval o tom portál RTTNews.

Firma dnes uviedla, že zatvorené by mali byť závody v britskom Nottinghame a vo francúzskom meste Nantes. Spoločnosť dodala, že rozhodnutie je dôsledkom náročných ekonomických podmienok v Európe, rastúcej regulácie v tomto sektore, ako aj rastu nelegálneho obchodu s tabakovými produktmi.

V závode a distribučnom centre v Nottinghame zamestnávajú okolo 540 ľudí. Ročná výrobná kapacita britského závodu dosahuje 36 miliárd cigariet, no tento rok vyrobia len okolo 17 miliárd cigariet.

Závod v Nantes má výrobnú kapacitu 21 miliárd cigariet ročne, tento rok ale vyrobí iba 9 miliárd. Francúzsky závod zamestnáva okolo 320 ľudí. Nie je vylúčené, že o prácu príde vo Francúzsku ešte ďalších 120 zamestnancov Imperial Tobacco, a to v oblasti výskumu a vývoja.