Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Inovačný hub pre startupy a subjekty finančného trhu je online

NBS. Foto: TASR - Dano Veselovský

NBS spustila inovačný hub 1. apríla minulého roka. Jeho cieľom je podpora zavedenia moderných technológií na slovenskom finančnom trhu a zlepšovanie pravidiel jeho fungovania.

Bratislava 27. marca (TASR) – Inovačný hub Národnej banky Slovenska (NBS) je pre startupy a etablované subjekty finančného trhu naďalej k dispozícii on-line. Médiá o tom v piatok informoval hovorca NBS Peter Majer.

Ak budú mať subjekty záujem o diskusiu, NBS zorganizuje telekonferenčný hovor s tímom inovačného hubu,“ vysvetlil Majer s tým, že prvý kontakt je možné nadviazať prostredníctvom formulára na stránke NBS.

NBS spustila inovačný hub 1. apríla minulého roka. Jeho cieľom je podpora zavedenia moderných technológií na slovenskom finančnom trhu a zlepšovanie pravidiel jeho fungovania. Zaoberá sa technológiami, ako sú inteligentné zmluvy, biometria, umelá inteligencia, mobilná peňaženka, cloud computing, crowdfunding, automatizované poradenstvo, algoritmické obchodovanie či kryptoaktíva.

„Možnosť diskusie na tejto platforme zatiaľ využilo 40 spoločností zo Slovenska a zahraničia. Vo väčšine prípadov išlo o inovatívne startupy v oblasti kryptoaktív, alternatívneho poskytovania platieb a automatizovaného poradenstva,“ dodal Majer.