Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Počet užívateľov navštevujúcich internet z mobilných zariadení stúpa

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Medzi najnavštevovanejšie webové kategórie patrili v minulom mesiaci spravodajstvo a služby, mapy, cestovné poriadky, ktoré mali viac ako dva milióny užívateľov zo Slovenska.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Počet užívateľov, ktorí surfujú na internete pomocou mobilných zariadení, stále rastie. Vyplýva to z výsledkov výskumu AIM monitor.

V októbri dosiahol počet užívateľov navštevujúcich webové stránky merané vo výskume 870.000 reálnych používateľov, čo znamená nárast o 250.000 od začiatku roka 2013. Zo Slovenska navštívilo mobilné webové stránky viac ako 700.000 užívateľov, ktorí na nich vykonali 450 miliónov zobrazení.

Webové stránky zapojené do výskumu AIM monitor navštívilo v desiatom mesiaci viac než tri milióny užívateľov zo Slovenska a milión zo zahraničia. "Slovenskí internetoví užívatelia vykonali na meraných stránkach viac než 1,6 miliardy zobrazení stránok, čo znamená päťpercentný nárast oproti septembru," uviedla Izabela Urbanová zo spoločnosti Gemius Slovakia, ktorá zabezpečuje AIM monitor.

Medzi najnavštevovanejšie webové kategórie patrili v minulom mesiaci spravodajstvo a služby, mapy, cestovné poriadky, ktoré mali viac ako dva milióny užívateľov zo Slovenska. Naopak, najviac zobrazení stránok generovali zoznamovacie servery, komunity, chaty, blogy (takmer pol miliardy), na ktorých užívatelia strávili aj najviac času, a to v priemere takmer päť hodín mesačne na užívateľa.