Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Investor dal návrh na vydanie územného rozhodnutia pre dostavbu Orbisu

Ilustračná fotografia: nitriansky Zobor. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podľa deklarovaných plánov má byť celý objekt tvorený troma budovami.

Nitra 11. júla (TASR) – Spoločnosť Inpek podala na nitriansky stavebný úrad návrh na vydanie územného rozhodnutia pre rekonštrukciu a dostavbu polyfunkčného objektu Orbis v centre mesta. Budova bývalého domu kultúry chátra už viac ako desať rokov. Firma Inpek ju od mesta odkúpila ešte v roku 2008.

S objektom mal jeho nový vlastník viacero zámerov. V minulosti mal byť v budove bývalého domu kultúry hotel i pošta. Z týchto projektov však napokon zišlo. Podľa návrhu na vydanie územného rozhodnutia má byť z Orbisu polyfunkčný objekt.

V jeho priestoroch chce investor vybudovať bytové jednotky, kancelárie, obchody i služby. „Základnou myšlienkou je vytvoriť polyfunkčný objekt, ktorý ponúkne priestory občianskej vybavenosti na línii pešieho ťahu smerom do centra mesta na Štefánikovej triede a vytvoriť dostatočné množstvo nadštandardných bytov, ktoré v meste nie sú zastúpené,“ uvádza sa v návrhu na vydanie územného rozhodnutia k stavbe.

Spoločnosť Inpek oficiálne predstavila svoj projekt na rekonštrukciu a dobudovanie Orbisu ešte v marci tohto roka. Podľa deklarovaných plánov má byť celý objekt tvorený troma budovami. Okrem dvanástich bytov sa v ňom budú nachádzať administratívne priestory, ale aj kaviareň, reštaurácia, obchody a viac ako 240 parkovacích miest. Súčasťou projektu má byť aj výsadba viacerých zelených plôch v okolí Orbisu.