Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Investor Igor Rattaj má záujem o kúpu rakúskeho strediska Kitzbühl

Igor Rattaj, archívne foto Foto: TASR - Pavel Neubauer

Rakúske strediská sú v posledných rokoch vo finančných problémoch, kým skupina TMR ako verejne obchodovaná spoločnosť hýri sebavedomím.

Praha 30. mája (TASR) - Slovenský finančník Igor Rattaj chce po slovenských, českých a poľských horách nasmerovať svoje podnikateľské aktivity aj do rakúskych stredísk. Informuje o tom portál iDNES.

Rattaj, spolumajiteľ horskej skupiny Tatry Mountain Resorts (TMR), do ktorej patrí aj lyžiarsky areál v Špindlerovom Mlyne, a partner J&T Private Equity Group, rokuje okrem iného o prevzatí slávneho rakúskeho strediska Kitzbühl. Portál uvádza, že to podnikateľ naznačil v rozhovore pre denník MF DNES.

Rakúske strediská sú v posledných rokoch vo finančných problémoch, kým skupina TMR ako verejne obchodovaná spoločnosť hýri sebavedomím.

Rattaj má v horách aj naďalej veľké plány. Kým v Česku predal vlani spoločnosť Snowhill so šiestimi areálmi, teraz vážne uvažuje o vstupe na prestížny rakúsky trh. Rovnako, ako to bolo so Snowhillom, aj prevzatie vychýrených rakúskych stredísk by malo byť najprv jeho súkromnou aktivitou. Až neskôr by ich mal pohltiť TMR.

Rattaj chce okrem biznisu v horách budovať v Česku a na Slovensku aj zábavné parky. Úplne mimo jeho "zábavné" pole pôsobenia sú jeho aktivity v oblasti správy hmotných rezerv a obchodu s pohonnými látkami.