Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Investori podali ponuku za skoro 6 mld.USD na prevzatie reťazca Macy's

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Ponuku podala skupina investorov na čele s Arkhouse Management a Brigade Capital Management, a to už 1. decembra, uviedol nemenovaný zdroj s tým, že ponuka predstavuje 5,8 miliardy USD.

Washington 11. decembra (TASR) - Skupina investorov podala ponuku v hodnote takmer 6 miliárd USD na odkúpenie amerického maloobchodného reťazca Macy's. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters, ktoré sa odvolali na zdroje oboznámené s informáciami.

Ponuku podala skupina investorov na čele s Arkhouse Management a Brigade Capital Management, a to už 1. decembra, uviedol nemenovaný zdroj s tým, že ponuka predstavuje 5,8 miliardy USD (5,38 miliardy eur). Investori za zvyšné akcie siete obchodov Macy's ponúkli 21 USD na akciu, čo v porovnaní s hodnotou jej akcií na záver piatkového obchodovania (8. 12.) predstavuje takmer 21-percentnú prémiu.

Aj keď sektor obchodných domov zaznamenal problémy v dôsledku rastu online nákupov, poklesu počtu hypermarketov a potom aj nástupu COVID-19, investori sú presvedčení že "sieť Macy's je na trhu podhodnotená". Skupina investorov už v Macy's vlastní väčší podiel, a to prostredníctvom fondov spravovaných spoločnosťou Arkhouse Management. O prevzatí zvyšného podielu rokovali s vedením maloobchodnej siete a jej správna rada sa zišla, aby ponuku prehodnotila. Zatiaľ nie je jasné, či ju prijme.

(1 EUR = 1,0777 USD)