Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Na Slovensko prichádza sieť internetu vecí Sigfox

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na medzinárodnom kongrese Itapa 2017 v Bratislave to oznámil francúzsky zakladateľ celosvetovej siete Sigfox Christophe Fourtet.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Na Slovensko prichádza sieť internetu vecí (Internet of Things - IoT) Sigfox. Oznámil to v utorok v Bratislave na medzinárodnom kongrese Itapa 2017 francúzsky zakladateľ celosvetovej siete Sigfox Christophe Fourtet.

"Jedným z našich hlavných zámerov je, aby sme priniesli sieť, ktorá sa prispôsobuje veľmi, veľmi jednoduchým zariadeniam. Zariadeniam, ktoré sú jednoduchšie ako smartfóny," priblížil Fourtet. Partnerom siete na Slovensku je firma SimpleCell Networks Slovakia.

"Naším cieľom je digitalizovať fyzický svet, ktorý je svetom analógovým. Spôsob, akým to chceme dosiahnuť, je masové nasadenie internetu vecí," zdôraznil. Príkladom použitia je podľa neho veľmi presné meranie vývoja počasia či sledovanie vývoja stavu lesa.

Základom siete Sigfox je podľa neho jednoduchosť. "Namiesto toho, aby sme používali zložité a komplexné zariadenia, ktorých je síce málo, my používame veľmi veľa malých, jednoduchých, nákladovo nenáročných zariadení, ktoré rozmiestnime po teréne. Tie nám prinášajú dôležité a dôveryhodné informácie," dodal Fourtet.