Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Vodafone plánuje zrušiť až 1200 pracovných miest v Španielsku

Vodafone, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Britský mobilný operátor už v novembri uviedol, že plánuje znížiť svoje náklady v Španielsku a Taliansku v reakcii na náročné obchodné podmienky.

Madrid/Londýn 10. januára (TASR) - Britský mobilný operátor Vodafone plánuje zrušiť až 1200 pracovných miest vo svojej španielskej divízii. Oznámil to vo štvrtok bez uvedenia ďalších detailov pred rokovaniami s odbormi, ktoré by mali začať koncom mesiaca.

Vodafone už v novembri uviedol, že plánuje znížiť svoje náklady v Španielsku a Taliansku v reakcii na náročné obchodné podmienky.

Avizované prepúšťanie sa dotkne približne 24 % z 5100 zamestnancov v Španielsku. Vodafone ho vysvetlil cenovými tlakmi v dôsledku väčšej konkurencie.

Britský operátor spresnil, že plánovaná redukcia pracovných miest je dôsledkom poklesu zisku a tržieb na španielskom trhu v prvej polovici aktuálneho fiškálneho roka, ktorý sa končí 31. marca 2019.

Dopyt po telekomunikačných službách v Španielsku sa pritom zvyšuje, ale stúpa aj konkurenčný tlak, a to núti operátorov znižovať ceny aj náklady. Vodafone dodal, že redukcia počtu pracovných miest je zameraná na ochranu investičnej kapacity a urobí z neho konkurencieschopnejšiu spoločnosť, ktorá sa dokáže lepšie prispôsobiť potrebám zákazníkov.