Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

J. ASMUSSEN: Grécko by sa malo sústrediť na plnenie reforiem

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Asmussen, ktorý v takzvanej Trojke zastupuje ECB, upozornil, že v prípade predlženia termínu na splnenie fiškálnych cieľov bude Grécko potrebovať ďalšiu finančnú pomoc od eurozóny a MMF.

Atény 2. júla (TASR) - Grécko by sa malo radšej sústrediť na to, ako obnoviť plnenie programu reforiem, ako strácať čas pokusmi o opätovné prerokovanie podmienok záchranných úverov. Vyhlásil dnes člen Výkonnej rady Európskej centrálnej banky (ECB) Jörg Asmussen.

"Pre novú grécku vládu by malo byť prioritou číslo jedna začať znova plniť program reforiem," vyhlásil Asmussen. Pripomenul, že zavádzanie dohodnutých opatrení sa v predchádzajúcich mesiacoch zastavilo, keďže prvé predčasné voľby začiatkom mája nepriniesli jasného víťaza, ktorý by dokázal zostaviť vládu a Grécko muselo vypísať ďalšie voľby na 17. júna.

Asmussen, ktorý v takzvanej Trojke zastupuje ECB, cez víkend v rozhovore pre grécke noviny upozornil, že v prípade predlženia termínu na splnenie fiškálnych cieľov bude Grécko potrebovať ďalšiu finančnú pomoc od eurozóny a Medzinárodného menového fondu.