Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

J. RICHTER: Som rád, že zamestnanci Váhostavu budú môcť pracovať

Archívna snímka Foto: TASR

Minister práce Ján Richter (Smer-SD) víta informáciu o tom, že súd schválil reštrukturalizačný plán stavebnej spoločnosti Váhostav.

Bratislava 25. mája (TASR) – Minister práce Ján Richter (Smer-SD) víta informáciu o tom, že súd schválil reštrukturalizačný plán stavebnej spoločnosti Váhostav. "Som rád, že sa našlo riešenie, ktoré dáva záruku zamestnancom Váhostavu, že ostanú na svojich miestach a budú môcť pracovať. Nielen samotný Váhostav, ale aj subdodávatelia týmto rozhodnutím môžu zamestnanosť zachovať," povedal minister po dnešnom rokovaní tripartity.

"Ja to vítam, každé iné riešenie by malo dosah na zamestnanosť ako takú a asi by sa zvyšovali počty nezamestnaných na úradoch práce. Toto dáva garanciu, aby k tomu dôjsť nemuselo. Samozrejme, záleží už na konkrétnych subdodávateľoch, do akej miery sa ich postup, ktorý bol navrhnutý a ktorý oni akceptovali, dotkne," dodal Richter.

Sudkyňa Okresného súdu Bratislava I Katarína Bartalská dnes pre TASR potvrdila, že rozhodnutie o reštrukturalizačnom pláne Váhostavu bolo vydané v zákonnej lehote v piatok 22. mája. V súlade so zákonom o konkurze a reštrukturalizácii bolo bezodkladne zaslané na zverejnenie do Obchodného vestníka (OV) SR.

K obsahu rozhodnutia sa zatiaľ bližšie nevyjadrila. "Do zverejnenia rozhodnutia v OV SR sa súd nevyjadruje k rozhodnutiu, súd sa nevyjadruje ani k akýmkoľvek iným zverejneným skutočnostiam o tomto rozhodnutí. Po zverejnení rozhodnutia v OV SR sa súd k danému rozhodnutiu vyjadrí," tlmočil stanovisko sudkyne hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

K rozhodnutiu o reštrukturalizačnom pláne sa nevie vyjadriť ani Váhostav, keďže ním ešte nedisponuje. "Spoločnosti Váhostav nebolo zatiaľ doručené uznesenie súdu o potvrdení/zamietnutí reštrukturalizačného plánu," uviedol pre TASR hovorca spoločnosti Tomáš Halán.

Reštrukturalizačný plán Váhostavu sudkyňa Katarína Bartalská schválila. S odvolaním sa na dva zdroje blízke justícii o tom dnes na svojej internetovej stránke informoval Denník N. Oficiálny bude tento verdikt po zverejnení v Obchodnom vestníku. Sudkyňa mala rozhodnúť, či schváli plán vyškrtať väčšinu dlhov voči malým veriteľom, alebo firmu pošle do konkurzu. Ten by znamenal rozpredaj spoločnosti. Túto možnosť by mala Bartalská vtedy, keby si myslela, že reštrukturalizácia bola v rozpore so zákonmi. Sudkyňa však na to zrejme dôvody nevidela, dodáva Denník N.