Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

J. RICHTER: Sociálni partneri dosiahli na rokovaní absolútnu zhodu

Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter Foto: Martin Baumann

Podľa ministra práce pripomienky, ktoré boli vznesené, boli zo strany jednotlivých predkladateľov priamo na mieste akceptované, prípadne vysvetlené.

Bratislava 25. novembra (TASR) – Sociálni partneri dosiahli na dnešnom rokovaní Hospodárskej a sociálnej rady (HSR) vzácne absolútnu zhodu. Uviedol to dnes po rokovaní tripartity šéf Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR Ján Richter (Smer - SD).

"HSR sa zaoberala 11 bodmi programu. Nebýva to vždy, ale môžem konštatovať, že dnes sa vzácne zhodla. V podstate sociálni partneri vo všetkých jedenástich bodoch našli absolútnu zhodu. Pripomienky, ktoré boli vznesené, boli zo strany jednotlivých predkladateľov priamo na mieste akceptované, prípadne vysvetlené. Môžem len povedať, že všetky materiály boli prijaté bez pripomienok na ďalšie legislatívne konanie," spresnil.

Na HSR prerokovali sociálni partneri okrem iných bodov nové znenie Návrhu zákona o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru alebo poskytovaní služieb na základe zmluvy uzavretej na diaľku alebo zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho. Ďalej to bola Analýza stavu malého a stredného podnikania či Návrh Stratégie vonkajších ekonomických vzťahov SR na obdobie 2014 až 2020, všetky z dielne rezortu hospodárstva.

Na programe rokovania HSR bol zároveň Návrh Národného programu aktívneho starnutia na roky 2014 až 2020, ako aj Národný akčný plán na prevenciu a elimináciu násilia na ženách na roky 2014 až 2019, oba predložené rezortom práce.