Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

V prípade Jaguaru ešte nič nie je stratené

Na snímke interiér automobilu značky Jaguar, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenské ministerstvo hospodárstva v pondelok (27.7.) zverejnilo návrh nového nariadenia, vďaka ktorému by automobilka získala výhodnejšie dotácie.

Bratislava 29. júla (TASR) - Slovensko ešte podľa denníka SME nevypadlo z hry o výrobcu luxusných áut. A to aj napriek tomu, že britský nedeľník The Sunday Times napísal, že Jaguar Land Rover postaví závod v Poľsku. Indická firma Tata Motors, ktorá Jaguar vlastní, tieto informácie pre denník poprela. Slovenské ministerstvo hospodárstva v pondelok (27.7.) zverejnilo návrh nového nariadenia, vďaka ktorému by automobilka získala výhodnejšie dotácie. Po prepočtoch by za investíciu vo výške 1,7 miliardy eur mohla dostať dotačný balíček v hodnote 425 miliónov eur.

Ak by automobilka zamierila do Poľska, získala by o 170 miliónov eur viac. Analytik Martin Jesný však aj napriek takémuto rozdielu tvrdí, že Slovensko ponúka lepšie podmienky ako Poliaci. Najmä preto, že slovenské automobilky už vyrábajú podobné luxusné autá, ktoré chce vyrábať aj Jaguar, a tak sú na Slovensku na ich výrobu prítomní subdodávatelia aj kvalifikovaní pracovníci, píše denník na prvej strane v článku s názvom "Jaguaru ponúkame milióny".